Jól áll a Vodafone, de tovább csökkenti a költségeket

A válság ellenére a vártnál kedvezőbben alakultak a Vodafone első féléves eredményei, a teljes cégcsoportot nézve, a társaság azonban további egymilliárd fontos költségcsökkentő programra szánta el magát.

Európában csökkentek az alapszolgáltatásból származó bevételek, összeségében azonban az üzleti év első felében a 21,8 milliárd font bevételt ért el a társaság csoportszinten, ami 9,3 százalékkal magasabb, mint az előző üzleti év azonos időszakában. A jelentés szerint az árfolyamhatásoktól megtisztított növekedés csak három százalék. Míg Afrikában és Közép-Európában 35,9 százalékos, Európában csak három százalékos az árbevételemelkedés.

A kamat és adófizetés, valamint amortizáció elszámolás előtt (EBITDA) eredmény is növekedést mutat, csoportszinten 7,5 milliárd angol font lett.

A társaság beszámolója szerint több, mint egyharmaddal nőttek az adatszolgáltatásból és mobilinternetből realizált bevételek. Az egy részvényre jutó korrigált nyereség 16 százalékkal, 8,72 pennyre nőtt. Éves előrejelzésük szerint a korrigált üzemi nyereség 11,0 milliárd és 11,8 milliárd font között lesz, míg a szabad készpénz mennyisége a licensz és frekvenciadíjak megfizetése előtt a 6,0-6,5 milliárd font közé várható. A cég 1 milliárdos költségcsökkentő programot hajtott végre az elmúlt időben, s további 1 milliárd megtakarítást terveznek 2012-ig.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.