Jóárasítja a mobiltelefonálást a UPC

A UPC nem válik mobilszolgáltatóvá, de egy okostelefonos app segítségével ügyfelei bárhonnan a vonalas árakon, akár ingyen telefonozhatnak. Akár külföldről is. Ez ám az olcsósítás!

Mobiltelefonról ingyenes hívásokat kínál a UPC mindazon előfizetőinek, akik a cég kábeles telefonszolgáltatására fizetnek elő. Mindez felkavarhatja az állóvizet a mobilpiacon is. A kábeltévé-szolgáltató az utóbbi időben egyre több innovatív szolgáltatást kínál saját előfizetőinek, néhány hónapja például egy speciális tévés effektet mutattak be, amellyel az internetet hozták be a televíziózásba.

Most pedig a 400 ezer vezetékestelefon-előfizetőjüknek kínálnak bárhol igénybe vehető ingyenes hívásokat, UPC Phone néven. A UPC telefon-előfizetők az otthoni készülékről eddig is ingyen telefonálhattak a UPC előfizetőknek, de a cég a többi vezetékes irányba is kedvező percdíjakat és csomagokat kínál, ahogy mobilhívásokra is vannak olcsó konstrukcióik.

A UPC Phone nevű okostelefonra telepíthető alkalmazással ugyanezeket a percdíjakat vehetik igénybe, ha az okostelefonjuk csatlakozik az internetre, mindezt ráadásul a világ bármely pontján. Vagyis, még a roamingdíjak is megspórolhatók. Az is mindegy, hogy a telefon miként csatlakozik a netre, tehát wifin és itthoni vagy külföldi mobilneten keresztül is működik, például akkor, ha valaki nyaral, s a mobiljába ideiglenesen egy külföldi szolgáltató SIM kártyáját teszi, amelyen van mobilnet-előfizetés.

Mivel a UPC-nek 400 ezer vezetékes előfizetője van, a szolgáltatás felbolydíthatja a piacot. A mobilszolgáltatók egyrészt kénytelenek lesznek jobb árakat adni vezetékes irányban - bár meg kell jegyezni: a versenyt néhány hónapja ők élénkítették azzal, hogy havi 10 ezer forint körüli összegért korlátlan díjcsomagokat kínálnak. A UPC mostani ajánlata nemcsak árletörő hatású lehet, hanem forgalomgerjesztő is.

Az androidos vagy Apple okostelefonokra és tabletekre telepíthető alkalmazás annyiban jobb, mint a Viber és a Skype, hogy a díjköteles hívásokért utólag, a havi számla alapján fizethet az ügyfél, nem kell előre egyenleget feltölteni; egy vezetékestelefon-előfizetést ráadásul három mobil eszközön lehet használni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.