Jó évet zárt a Leier Hungária

Tizenhét milliárd forint feletti forgalommal zárta a tavalyi évet a Leier Hungária Kft. - közölte Komlós Andor ügyvezető igazgató.

Az elért forgalom közel egymilliárd forinttal haladja meg a tervezettet és másfél milliárd forinttal magasabb a 2010. évi adatnál - mondta az építőanyag-gyártó cég ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a 2011. évi jó teljesítményben szerepet játszott a forint gyengülése, ez azonban a mérleg másik oldalán is jelentkezik, hiszen megdrágítja a társaság euróban felvett hiteleit.

Az árbevételt növelte az export bővülése is, a cég Magyarországon készülő termékeinek jelentős hányadát Ausztriában, Romániában és Szlovákiában értékesíti.

"Költségeink növekedését tudtuk érvényesíteni az árainkban, amelyek mintegy öt százalékkal emelkedtek" - fogalmazott, megtoldva ezt azzal, hogy előrejelzésük szerint ez a tendencia 2012-ben erősödni fog a piacon.

Az eredményről még nem állnak rendelkezésre végleges adatok, de a cégvezető közlése szerint az "mindenképpen pozitív lesz".

A Leier az idén is tovább szélesíti termékpalettáját: új tégla és kémény típusok gyártásába kezd - jegyezte meg az ügyvezető igazgató, megemlítve: a cégcsoport továbbra is arra törekszik, hogy Közép-Európa piacvezető szerkezeti építőanyag-gyártójává váljon.

Komlós Andor elmondta: a magyarországi alkalmazotti létszám stabilan 750 körül van, leépítéseket, gyárbezárásokat a válság ellenére sem hajtottak végre, kapacitás-átcsoportosítások azonban lehetségesek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.