Jó évet zárt a Citibank

Tízmilliárdos nyereséggel zárta a tavalyi évet a Citibank Magyarország. A bank vezetősége 2010-ben is fokozott figyelmet fordított a hitelezési veszteségek és kockázatok hatékony kezelésére minden üzletágban, miközben megőrizték az erős likviditást.

A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe 10,45 milliárd forint adózott eredménnyel zárta a 2010-es évet. Ez az eredmény 1,64 százalékos eszközarányos nyereséget (ROA) jelentett fióktelepi szinten, a 628,60 milliárd forint mérlegfőösszeg alapján számolva. A bank 2010 végén 141,6 milliárd forintos hitelállományt kezelt, ebből 65,8 milliárd volt a lakossági és 75,8 milliárd a vállalati hitel. A betétállomány 343,9 milliárd forintot tett ki, melyből 95,8 milliárd volt a lakossági és 248,1 milliárd a vállalati megtakarítás.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: Sikerrel vezettük át a bankot az igen komoly kihívásokkal teli 2010-es éven. Pozitív eredményeket értünk el, és jó lehetőségeket teremtettünk 2011-re. Idén ünnepeljük magyarországi fennállásunk 25. évfordulóját, és szeretnénk megköszönni az ügyfeleink töretlen bizalmát, amely lehetővé tette számunkra a sikert az elmúlt negyed évszázadban.

„Büszkék vagyunk arra a sok kiemelkedő eredményre és innovációra, amelyet ügyfeleink és a magyar közösség érdekeit szolgálva értünk el, illetve valósítottunk meg magyarországi működésünk 25 éve alatt. Arra is büszkék vagyunk, hogy kulcsszereplőként támogattuk Magyarország gazdasági fejlődését és modernizációját az elmúlt negyed évszázad alatt, miközben aktívan segítettük a magyarországi társadalmi közösségeket.

"Ez iránti elkötelezettségünket továbbra is vállaljuk. A Citibanknál páratlan globális hálózatunkat és szakértelmünket kínáljuk ügyfeleinknek Magyarországon, hiszen egyetlen versenytársunk sem rendelkezik a Citiéhez hasonló világszintű fizikai jelenléttel és méretekkel. Ügyfeleink számára így a világ összes tájáról a legjobb termékekhez, szolgáltatásokhoz és banki innovációs megoldásokhoz tudunk hozzáférést biztosítani” – tette hozzá batara Sianturi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.