Jó éve volt a Trilaknak

A Trilak Festékgyártó Kft. 12 százalékos növekedéssel 12,47 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2014-es évet, és idén 6-8 százalékos növekedést tervez - mondta Miavecz István, a Trilak ügyvezető igazgatója a soroksári gyárban tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Hozzátette: az idén 25 éves cég stabilan nyereséges, 2013-hoz képest 40 százalékkal, csaknem 700 millió forintra tudta növelni adózás előtti eredményét tavaly.

Az exportértékesítés adta a forgalom negyedét, mintegy 3 milliárd forintot, a legfontosabb exportpiacok között Romániát, Csehországot és Szlovákiát emelte ki, és megjegyezte, hogy a cég vakolatokkal a lengyel és a francia piacon is jelen van.
Miavecz István beszámolt róla, hogy a több mint 1000 terméket számláló kínálatukból tavaly 300 volt az új termék. Az üzletfejlesztés idén több irányban folytatódik, 150-200 új terméket terveznek bevezetni, és az amerikai PPG Industries leányvállalataként a Trilak felel a nemzetközi vállalatcsoport dél-európai exportjáért, mint régióközpont - mondta. A déli piacokon elsőként Görögországban jelennek meg ebben a hónapban a Trilak, a Trinát, a Héra és a Lazurán termékekkel. Az athéni exportirodából a volt jugoszláv utódállamokat, Törökországot, Görögországot, Ciprust és Albániát látják majd el - közölte.

Ismertetése szerint a budapesti Trilak-gyár - amelynek elődje 108 éves - Közép-Európa legmodernebb festékgyára, évente 300-500 millió forint közötti összeget fordított gyártástechnológiai fejlesztésre, automatizálásra. Elmondta, hogy a budapesti gyárban évente 30 ezer tonna festéket gyártanak, a dolgozók létszáma közel 300. Az ipari festékgyártás forgalma mintegy 8 milliárd forint, Magyarországon a PPG szállítja a festéket a Mercedes-, a Suzuki-, és Audi-autógyárakba.
Kiss Attila termelési vezető arról beszélt, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a munkavédelemre, a gyár több mint 3 éve balesetmentesen működik.

Szabó Enikő marketing igazgató elmondta, hogy a cég évi 4000 liter festéket adományoz mintegy 100 közintézmény - óvodák, iskolák, hajléktalanszállók - felújítására. Az erzsébetvárosi tűzfal-rehabilitációs kezdeményezéssel 17 tűzfal újult meg, amelyek mára turistalátványosságnak számítanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.