Jó éve van a Mammutnak

Jelentős forgalomnövekedésre számít az idei év végi bevásárlási szezon kezdetével a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ, az üzletház hasznos alapterületének foglaltsága október elejére már meghaladta a 96 százalékot - közölte a bevásárlóközpont.
A közlemény idézi Györke Viktória értékesítési igazgatót, aki szerint "a magas kihasználtság főként annak köszönhető, hogy az elmúlt hónapokban érezhetően javult a lakosság fogyasztási kedve, emiatt az év végi időszakban akár 20 százalékos forgalom-növekedésre is számítani lehet".

Kitérnek arra: a 105 ezer négyzetméteres hasznos alapterületű épületegyüttesben mintegy 300 bérlő tart fenn üzlethelyiséget.

Az üzletház a korábban tervezett terjeszkedés helyett a meglévő ingatlanok korszerűsítését helyezi előtérbe - ismertetik a közleményben. A nyáron zárult le a Mammut I. négy éve elkezdődött teljes felújítása, a Mammut II. második emeletén pedig az ősszel 12 bérlő közel 5 ezer négyzetméternyi üzlethelyiségének átépítése fejeződik be.

Az átalakulás során betelepült az utóbbi időszakban például a lengyel érdekeltségű cipőóriás, a CCC, nemzetközi együttműködésben modernizálta 4100 négyzetméteres áruházát a Spar élelmiszerlánc, rövidesen befejeződik a Libri Könyváruház átépítése is.

Az értékesítési igazgató közölte: a Mammut Szolgáltató Zrt. a válság ellenére tavaly javította üzemi eredményét és nyereségességét. A vállalat üzemi eredménye több mint a háromszorosára, 1,13 milliárd forintról 3,43 milliárd forintra nőtt, az adózás előtti eredmény 2013-ban 506 millió forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.