Jeremie siralmasan teljesít

Magyarország az elmúlt pár évben több tízmilliárd forint uniós forrást fordított induló vállalkozások támogatására, illetve már működő cégek innovatív fejlesztéseire - lehangoló eredménnyel. Az úgynevezett Jeremie programban dotált társaságok többségének nemhogy nyeresége, de árbevétele sincs még - derül ki a Figyelő összeállításából.

A még 2010-ben közel 50 milliárd forint keretösszeggel indult Jeremie I. kockázati tőkeprogram befektetéseiből a lap által megvizsgált 90 vállalkozásból tavaly mindössze öt volt érdemben nyereséges, míg a cégek több mint felének, 51 vállalkozásnak még csak árbevétele sem volt, vagy legfeljebb minimális forgalmat tudott felmutatni.

A Figyelő felmérése szerint a legnagyobb és legeredményesebb vállalkozásokat soroló toplistákon igen kevés az innovatív szereplő. Az újításai révén exportképes startup vállalkozás pesig még kevesebb. A top 10-es listán szereplő Ubichem Pharma, Amand Wine, Net-Tv, Nógrádi Vegyipari, és hasonló, ismeretlen cégnevek az égvilágon semmit nem mondanak a szélesebb közönségnek. Sőt, még az innovatív vagy startup társaságokkal foglalkozó szakmai közösség sem igen ismeri őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.