Jelentős eredményjavulás várható az Ersténél

Az Erste-csoport előzetes, nem auditált adatok szerint 19 százalékkal nagyobb üzemi eredményt, 3 milliárd eurót ért el tavaly, mint egy évvel korábban.

A bankcsoport adózás utáni eredménye meghaladja az 1,3 milliárd eurót, a biztosítási üzletág értékesítéséből származó pozitív hatással és az elhúzódó, elsősorban 2008 decemberében tapasztalt piaci nehézségek miatt egyes pénzügyi eszközök leértékelődéséből származó negatív hatásokkal együtt.

A 2008. év egészére nézve a működési bevétel közel 14 százalékkal 7 milliárd euróra bővült, miközben - a 2008. negyedik negyedévében elért közel 10 százalékos költségcsökkentésnek köszönhetően - a működési költségek az előre jelzettnél jóval kedvezőbben, 10 százaléknál kisebb mértékben (4 milliárd euróra) növekedtek.

Ez tükröződik a 19 százaléknál is nagyobb mértékű nyereségbővülésben, amely így meghaladta a korábban meghatározott 15 százalékos célt. Az Erste-csoport azzal számol, hogy 860 millió eurós adózás utáni eredményről adhat számot a 2008. év egészére vonatkozóan. Az Erste-csoport megítélése szerint a kelet-közép-európai régió kiemelkedő növekedést biztosító hosszú távú lehetőségei változatlanul fennmaradtak, azonban a csoport igazgatósága úgy határozott: a 2009 és 2011 közti időszakra szóló üzleti terveket összhangba hozza a világgazdasági visszaesésnek Ausztriában és Kelet-Közép-Európában rövid távon várható hatásaival. Az Erste Group Bank AG az IFRS szerinti részletes eredményeket 2009. február 27-én hozza nyilvánosságra.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.