Javuló foglalkoztatás

Az év első negyedében 4 millió 117 ezren dolgoztak, ami 2 százalékkal több, mint tavaly. A munkanélküliek száma egy év alatt 17 ezerrel 348 ezerre csökkent, ami az előző év végéhez képest 30 ezres emelkedés.

Az idei első negyedévben 348 ezer volt a munkanélküliek száma, 17 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta fél százalékponttal 7,8 százalékra csökkent - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A legjobb munkavállalási korúak, a 25-54 évesek körében egy év alatt 0,6 százalékponttal 6,9 százalékosra csökkent a munkanélküliség.

Az előző negyedévvel, a múlt év negyedik negyedével összehasonlítva 30 ezerrel többen voltak állástalanok és a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal emelkedett. Az idei első negyedévi 7,8 százalékos munkanélküliségi arány a tavaly május-július közötti időszak óta a legmagasabb.

Az idei első negyedévben 4 millió 117 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon. Ez 79 ezerrel (2 százalékkal) több, mint egy évvel korábban. A KSH adatai szerint a 15-64 éves korcsoportban 4 millió 86 ezren dolgoztak, így foglalkoztatási arányuk 1,8 százalékponttal 62,4 százalékra emelkedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.