Javított a turizmus

A turizmus devizaegyenlege 1,116 milliárd euró volt az idei első félévben, ez 14,8 százalékos növekedés 2012 első félévéhez képest - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. pénteken a Magyar Nemzeti Bank frissen közzétett fizetési mérleg adatai alapján.

A beutazó turizmusból származó bevételek 1,746 milliárd eurót értek el, 5,7 százalékkal nőttek a tavalyi első félévhez képest, míg a magyarok devizakiadásai 7,4 százalékkal csökkentek, 630 millió eurót tettek ki 2013 első hat hónapjában.    

Az idén a második negyedévben a Magyarországra látogató külföldiek 1,052 milliárd eurót költöttek turisztikai szolgáltatásokra, 12,0 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a külföldre látogató magyarok devizakiadásai pedig 0,7 százalékkal 360 millió euróra csökkentek. A bevételek és a kiadások egyenlege így 19,9 százalékkal 692 millió euróra nőtt 2012 második negyedévéhez képest.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az adatokhoz fűzött kommentárjában kiemelte: a turizmus a világgazdaság leggyorsabban fejlődő szolgáltatói ága, Magyarországon pedig a gazdasági növekedés kiemelt lehetősége ez az iparág.

Az ezen a napon ünnepelt Turizmus Világnapjára emlékeztetve a tárca  köszöntötte a turizmus területén dolgozókat, a közlemény szerint az ő fáradhatatlan munkájuk eredménye, hogy az idei főszezon minden idők legmagasabb forgalmát hozta a turizmusban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.