Jászai Gellért viszi a Hunguest Hotels-láncot

Október 1-től Leisztinger Tamástól Jászai Gellért érdekeltségeihez kerül a Hunguest Hotels-lánc 18 egységéből 14.

Október 1-jén Leisztinger Tamás érdekeltségeitől a Jászai Gellért által elnökölt Konzum-csoport tulajdonába kerül tizennégy Hunguest Hotels-szálloda  – értesült a Világgazdaság.

A lap értesülései szerint a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte a Konzumnak, hogy megvásárolja a Hunguest Hotels Zrt.-t, amelynek többségi tulajdonosa a Forrás Nyrt.-n, az Arago Holdingon és a svájci Lemisa Holdingon keresztül Leisztinger Tamás. Az adásvételre a Hunguest banki hitelezői – mindenekelőtt az Erste, a Raiffeisen és az MFB-csoport – is áldásukat adták. A szállodacsoport a váltás tényét már közölte üzleti partnereikkel is. A vételár több tízmilliárd lehet.

A Hunguest Hotels Nyrt. 18 szállodájából Leisztingerék négyet - a lillafüredi Hotel Palotát, a szegedi Hotel Forrást, a montenegrói Sun Resortot és az ausztriai Heiligenblutot - megtartják. Az új tulajdonos hivatalosan a Konzum PE Magántőkealap. A lap által ismertetett bonyolult cégháttérben magánszemélyként leginkább Jászai Gellért jelenik meg.

Az üzletember 2010-ben a nagyarányú ingatlanbefektetéseket tervező SCD Group vezetőjeként tűnt fel. Akkor már egyszer beletört a bicskája a Hunguest Hotels-lánt felvásárlásába, ami most sikerülni látszik. Jászai Gellért öt éve ki is szállt az SCD-ből, hogy most a Konzum vezetőjeként térjen vissza a piacra. A tudósítás nem említi, de Jászai Gellértet egyesek Csányi Sándorral hozták összefüggésbe. Igaz, ezt az érintettek határozottan cáfolták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.