Járműimportőrök: jelentéktelenné válhat a magyar piac

A magyarországi autóeladások mennyisége olyan mélyre süllyedt, hogy emiatt az autógyártók számára jelentéktelenné válhat a piac - hívta fel a figyelmet Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke.

A Datahouse napokban közzétett adatai szerint az első félévben 25330 új személygépkocsit és kishaszon járművet értékesítettek, 45 százalékkal kevesebbet az előző hasonló időszakánál.

Az MGE szerint a csökkenő mennyiség miatt az importőrök és képviseletek előbb utóbb átgondolhatják a magyar piac ellátásának optimalizálását, a piacról való kivonulást. Ez pedig jelentős állami bevételkiesést, és további munkahelyek megszűnését eredményezheti. A piac évi mintegy ezermilliárd forint nagyságrendű - mondta az elnök. Az adóbevételek pedig - a regisztrációs adó nélkül - elérik az évi 100 milliárd forintot.

Finanszírozási lehetőség lenne - mondta az elnök -, de a hitelfelvevők hiányoznak. Magyarázata szerint hosszabb távra még a cégek is csak óvatosabban kötelezik el magukat jármű vásárlására, a lakosság pedig egyáltalán nem mutat hajlandóságot kölcsönt felvenni azért, hogy autót vegyen.

Az MGE módosította az idei előrejelzését, és az első félévi adatok alapján az év egészében 65 ezer helyett 50 ezer személygépkocsi eladásával számol, holott reálisan a magyar felvevőpiac 120-130 ezer lenne évente.

Erdélyi Péter megjegyezte, hogy a korábbi évek akcióinak köszönhetően 2002 és 2008 között jelentős "többlet jelent meg" a piacon, és ebből még mindig 500-600 ezer darab van, ami az új eladásokat mérsékli.

Teherautóból például 2001 és 2010 között 7-8 ezer "többlet" került piacra, és újak vásárlására csak ennek a többletkapacitásnak az eltűnése után lehet számítani - mondta a sajtótájékoztatón Gyöngyössy István, az MGE elnökségi tagja. Számításai szerint a teherautópiac 2012-re stabilizálódik, és éri el a 2002-es szintet.

Szloboda Tamás, az egyesület másik elnökségi tagja a közrnyezetet kimélő és a közlekedés szempontjából is előnyösebb motorpiacról elmondta: szeretnék elérni, hogy az 50 köbcentiméteres, vagy kisebb robogókat is regisztrálni kelljen az ellenőrizhetőség miatt és 120 köbcentiméterig kellene engedélyezni, hogy B kategóriás jogosítvánnyal lehessen vezetni.

A magyarországi új gépjármű kereskedelem közel 50 ezer embernek ad munkát, és több mint évi 80 milliárd forint adót fizet a válság időszakban is, a regisztrációs adó összegén felül. A jelenleg működő kereskedések száma eléri a 800-at.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.