200 millióért Járaiéké Overdose fele

Immáron a hazai gazdasági elit öt meghatározó cége százmilliókkal támogatja Overdose versenyeztetését. Járai Zsigmond szerint a csodaló a „magyar gazdasági felemelkedés egyfajta szimbóluma” is lesz.

Talán a szó legszorosabb értelmében is igaz, hogy a Mikóczy Zoltán tulajdonában lévő, eddig veretlen Overdose valóban csodaló. Immár jó egy éve maródi, s éppen ezért a versenypályát is csak ritkán látó állat, „elérte” azt a bravúrt, amelyet kevés esemény, személy tud összehozni Magyarországon. A magyar gazdasági élet öt meghatározó vállalatát, a CIG Életbiztosítót Zrt.-t, az Euroinvest Zrt.-t, a Mol Nyrt-t, az OTP Bankot és a Közgépet egy társaságban, maga mögé állította.

Pontosabban, ahogy Járai Zsigmond a CIG felügyelő bizottságának elnöke az adásvétel pénteki aláírása előtti sajtótájékoztatón fogalmazott: az öt vállalat 50 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Mikóczy Zoltán által a közelmúltban létre hozott Overdose Vagyonkezelő Kft.-jéből. Az elmondottak szerint az 50 százalék egyelő részben oszlik meg a társaságok között.

Ezzel az volt a befektető cégek célja, hogy Overdose versenykarrierje során végig magyar színekben induljon. A üzletrész fejében a versenyló promóciós és reklámjoga az új tulajdonosokat is megilleti. Ezt is figyelembe véve azért igen nagylelkűek voltak gazdasági elit szereplői, ugyanis az ismertettek szerint minden versenydíj-bevétel az Overdose Kft.-t ezután 50 százalékban birtokló Mikóczy Zoltáné, akinek ebből a bevételből kell fedeznie a ló tartását és versenyeztetését. Járai Zsigmond, és egyébként az összes cég képviselője hangsúlyozta: korántsem profitszerzés volt a céljuk, Overdose-ra a gazdasági felemelkedés egyfajta szimbólumaként tekintenek és ennek is szánják.

A Népszabadság kérdésére Járai Zsigmond először nem kívánta elárulni, hogy pontosan mennyiért is vásárolták meg a Overdose Kft. 50 százalékos tulajdonrészét, a vezetők közötti rövid kupaktanács után viszont kifejtette, hogy 200 millió forint volt az ár. Hozzátette: nem azért nem kívánták nyilvánosságra hozni az összeget, mert titkolni kívánják azt.

A nemzeti tradíciók megőrzését szolgáló együttműködés kinyilvánítása

Csupán szerették volna elkerülni, hogy ezzel az értékkel a ló értékére bármiféle sugallást tegyenek. – Ennél ugyanis sokkal többet ér az új szimbólum - mondta A befektetett pénzt a legenda mindenképpen megéri, hiszen már 12-szer indult, s minden futamát megnyerte.

Az egy éve pihenő és betegségéből lábadozó lóról Mikoczy Zoltán végül elmondta, hogy a rehabilitációs kezelés jól halad, május közepén lehet a patkolás, amely után - a jelenlegi tervek szerint június közepéig két felhozó versenyt futna. Ezt követően rajthoz szeretnék állítani a világ legpatinásabb versenyén a Royal Ascoton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.