Járai üzlettársa is trafikos lesz

Nemrég a két trafikpályázatot nyerő Loysch Ágnes Katalin dohánykereskedő bt.-jének kültagja lett cégén keresztül Missura Gábor, aki korábban a Járai Zsigmond vezette MNB szóvivője, majd a Járai nevével is fémjelzett CIG Pannónia biztosító kommunikációs vezetője volt.

Két trafikban lesz résztulajdona Missura Gábornak – derítette ki a Hvg.hu az Opten céginformációs adatbázisa alapján. Missura ugyanis a Palus Trafik Dohánykereskedelmi Bt. résztulajdonosa lett, melynek beltagja Loysch Ágnes Katalin, aki két dohánybolt-üzemeltetési engedélyt nyert Budapest III. kerületében.

A bt. kültagja a Kebirt Tanácsadó Kft., melynek 2007-es alapítása óta Missura Gábor a tulajdonosa és vezetője. A cégadatbázisban található adatok alapján Loysch Ágnes Katalin Missura Gábor hozzátartozója lehet, a Hvg.hu szerint feltehetően a testvére.

Missura Gábor Járai Zsigmond idején a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője volt, 2001-től 2007-ig. Járai jegybankelnöki megbízatásának lejártával Missura közös megegyezéssel távozott az MNB-ből. Missura 2008-ban a CIG Pannónia Életbiztosító egyik alapítója lett, a cég kommunikációs vezetője is volt.

A Járai által gründolt biztosító – melynek Járai a felügyelőbizottsági elnöke – több mint egymilliárd forintos alaptőkéjét ismert magyar üzletemberek és közéleti személyiségek magánvagyonukból adták össze. Az alapítók között 35, többségében a Fideszhez köthető magánszemély volt induláskor. Missura Gábor 385 millió forinttal járult hozzá a kezdéshez.

A Hvg.hu megkereste Missurát, hogy milyen megfontolással vágott bele a trafiküzletbe, ám Missura csak annyit válaszolt, hogy részéről ez is egy befektetés, és majd később elválik, benn marad-e a cégben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.