Járai csapatában focizik a LIGA

Önsegélyező pénztárral bővítette partnerei körét a CIG Pannónia. A csapat hamarosan egy egészségpénztárral is bővül.

A LIGA Önsegélyező Pénztár csatlakozik a CIG-csoporthoz és ezentúl Pannónia Önsegélyező Pénztár néven működik tovább – az erről szóló stratégiai megállapodást ma írták alá az érintettek. Várhelyi Géza, a pénztár igazgatósági tagja a lépést azzal indokolta, hogy így biztosítható hosszú távon a kassza működőképességének fenntartása. A cél emellett szélesebb szolgáltatási spektrum biztosítása az érintett társaságok ügyfelei számára.

A részben Járai Zsigmond volt jegybankelnök, az első Orbán-kormány pénzügyminisztere által alapított CIG Pannónia Életbiztosító tavaly kezdett partnerhálózata kiépítésébe. Elsőként a VIT Nyugdíjpénztár csatlakozott, amely azóta Pannónia Nyugdíjpénztárként működik, majd a CIG vagyonbiztosítójával, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosítóval és a Demján Sándor többségi tulajdonában lévő Gránit Bankkal bővült a kör.

Az élet- és vagyonbiztosítóból, bankból, magán- és önkéntes nyugdíjpénztárból álló csoport így most egy önsegélyező pénztárral bővül, de már tárgyalásokat folytatnak egy egészségpénztárral is, amely csatlakozhat a partnerséghez – mondta Vokony János, a Pannónia Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke.

Az eltérő tulajdonosi hátterű társaságok együttműködésének célja az egyes biztosítási és pénztárpiaci termékek összehangolt koncepció mentén történő kialakítása és közös csatornákon keresztüli értékesítése. Ezáltal az ügyfeleknek kínált termékek és szolgáltatások körének szélesítése, színvonalának emelése, a költséghatékonyság növelése és a szinergiák kihasználása.

Az önsegélyező pénztár egy újabb lépés abba az irányba, hogy a CIG magyar tulajdonú piacvezető biztosító legyen, legtöbb európai országban ugyanis nemzeti tulajdonú cég vezeti a piacot – mondta Csurgó Ottó, a csoport élet- valamint vagyonbiztosítójának vezérigazgatója.

A LIGA 2010 nyarán jött létre két munkáltatói, szakszervezeti hátterű pénztár összeolvadásával, a Villamos-, Bányaipari és Közüzemi Dolgozók Önsegélyező Pénztár (VBKD Önsegélyező Pénztár) és a Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztár jogutódjaként. Az immár Pannónia Önsegélyező Pénztár a pénztári szektor meghatározó szereplője, taglétszáma eléri a 13 ezer főt, vagyona meghaladja az egymilliárd forintot. Előbbi a szektor egyharmadát, utóbbi a kezelt vagyon felét fedi le.

A pénztárak és a biztosítók vezetői gratulálnak egymásnak a megállapodáshoz
Járai Zsigmond a Felügyelő Bizottság Elnöke a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., a Pannónia Nyugdíjpénztár és a korábbi nevén LIGA Önsegélyező Pénztár stratégiai együttműködési megállapodásának aláírási ünnepségén és sahtótájékoztatóján, Budapesten. 2012.05.15. Fotó: Móricz Simon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.