Januárban tesztelik az ebola elleni oltást

Meggyorsítja az ebola elleni oltások fejlesztését és gyártását a Janssen. Várhatóan januártól egészséges önkénteseken tesztelik a vakcina biztonságosságát és védőhatását.

A cég a vakcinából 2015-ben több mint egymillió dózis gyártását tervezi, és ebből várhatóan 250 ezret 2015 májusáig, a klinikai vizsgálatok széles körű felhasználására le is szállítanak. A vakcinák elosztása a WHO koordinációjával történik és a járvány kiindulási gócpontja, Nyugat-Afrika prioritást élvez

A Janssen gyártója az Egyesült Államok Nemzeti Egészségtudományi Kutatóközpontjával (NIH) együttes kutatási program keretében kifejlesztett vakcináját kombinálja a Bavarian Nordic dán székhelyű biotechnológiai vállalat oltóanyagával. Ez a kombinált oltási séma a preklinikai vizsgálatokban rendkívül ígéretes eredményeket hozott, és a jelenlegi tervek szerint Európában, az Amerikai Egyesült Államokban és Afrikában január elejétől tesztelik.

„Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségtudományi Kutatóközpontjával partnerségben végzett előzetes klinikai vizsgálatok során a kombinált vakcina teljes védelmet nyújtott az ebola ellen” – számolt be dr. Johan Van Hoof, a válallat fertőző betegségekkel és vakcinákkal foglalkozó részlegének nemzetközi vezetője. Az alkalmazott oltási rend szerint két vakcinát kell használni.

A Johnson & Johnson a folyamatok felgyorsítása érdekében részesedést szerzett a Bavarian Nordic cégben, azonnali tőkét biztosítva a Bavarian Nordic vakcinájának fejlesztéséhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.