Izraeli személyigazolvány-tendert nyert az Állami Nyomda

Az új izraeli elektronikus személyi igazolvány projekt nyertese lett a magyar Állami Nyomda, egy nemzetközi konzorcium tagjaként. A Társaság a HP Israel vezette "tömörülés" résztvevőjeként részt vesz az izraeli e-ID-kártyák gyártásában.

Az Állami Nyomda Nyrt. a HP Israel vezette konzorcium résztvevőjeként, a Zetes Industries partnereként, kapcsolódik be a projektbe - derült ki a társaság közleményéből.A tervek szerint, az új elektronikus személyazonosító kártya kiadása 2009 vége előtt megkezdődik. Az E-ID kártyák tartalmazzák majd a tulajdonos adatait, arcképét, digitális aláírását és biometrikus azonosítóját.

A biztonságos személyazonosításra kivételesen nagy hangsúlyt fektető projektben az Állami Nyomda a polikarbonát alapú biztonsági kártyaokmányok szakértőjeként vállal szerepet a gyártás során. Az elmúlt években a magyar személyazonosítók gyártása és megszemélyesítése mellett, nemzetközi presztízsét növelve többek között Írországba, Albániába és Szlovákiába szállított azonosításra alkalmas kártyákat. Az újabb megbízás az okmánygyártás terén szerzett nemzetközi tapasztalatoknak, és az ehhez kapcsolódó, világszínvonalú kutatás-fejlesztésnek köszönhető – állítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.