Izraeli konkurenst kap a Wizz Air

Márciustól fapados modellre tér át az El Al izraeli légitársaság több európai útvonalán is, Budapest, Prága és Berlin lehetnek az érintett célállomások, de Ciprusra és Görögországra is így repülne a közel-keleti cég – írja a hvg.hu.

A tel-avivi útvonalat a Wizz Air magyar fapados is repüli, így árverseny várható a két társaság között. A Jewish Business News információi szerint az El Al öt Boeing 737-essel repülné ezeket a járatokat. Az üzleti modell átalakítására ezeken az útvonalakon azért van szükség, mivel az izraeli közlekedési minisztérium minden légitársaságot igyekszik beengedni az ország légipiacára, így generálva nagyobb versenyt. A fő európai üzleti útvonalakat, mint például a frankfurtit vagy a londonit nem érintik az átalakítások.

A jegyárak úgy alakulnának, hogy lenne egy alapár, arra épülne rá például a check-in vagy a csomagfeladás díja. Az El Al nemcsak online tenné lehetővé az ilyen típusú jegy megvásárlását, hanem utazási irodáknál is, ez eltér a többi fapados módszerétől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.