Ívet kapott Albert Flórián

Albert Flórián születésének 71. évfordulója alkalmából emlékívet bocsát ki a Magyar Posta Zrt. Aki venni akar, siessen: az 1500 forintos filatéliai különlegességből csak tízezer példány jelenik meg.

Az egyetlen magyar aranylabdás, többszörös világ- és Európa-válogatott labdarúgó, a Nemzet Sportolója, Hercegszántó, Budapest és Ferencváros díszpolgára, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend középkereszt kitüntetettje Albert Flórián. Születésének 71. évfordulójára a Magyar Posta szeptember 14-én emlékív kibocsátásával emlékezik. Minden eladott emlékív után 100 forintot az Albert Flórián Alapítvány céljainak támogatására ajánlanak fel.

A Magyar Posta közlése szerint az alapítvány elsődleges célja Albert Flórián emlékének, hírnevének megőrzése és a Ferencvárosi Torna Club (FTC) "örök értékeinek" megóvása. A célok között szerepel az utánpótlás-nevelés országos támogatása. Az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételek megteremtése, a tehetséges fiatal sportolók kiválasztása.

A nehéz sorsú családokban felnövő tehetséges sportolók és családok támogatása, edzőtáborok szervezése, szakmai és anyagi segítségnyújtás a sportcélok megvalósításában. A szervezet együttműködik más társadalmi szervezetekkel, önkormányzatokkal, vidéki és fővárosi oktatási intézményekkel a tehetségek felkutatása, nevelése érdekében.

A Magyar Posta filatéliai különlegességén Albert Flóriánról összeállított kompozíció és a világhírű sportoló aláírása látható. Az emlékívhez kapcsolódó emléklap címoldalán szintén a neves labdarúgó szerepel. A belső oldalakon magyar és angol nyelvű megemlékezés, méltatás, illetve a filacsíkba (hawid) helyezett emlékív található. A kiadvány ebben az egyedi tartóban vásárolható meg a filatéliai különlegességek gyűjtői és a sportbarátok számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.