Itt az idei szezon első utazási irodás csődje

Az idei nyári szezon sem múlik már el utazási iroda csődje nélkül. Fizetésképtelenné vált a Sunport Travel Utazásszervező Kft. - erősítette meg az Index információját Molnár Judit. A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője elmondta: az iroda biztosítéka a kalkulációk szerint bőven elég lesz az utasok kártérítésére.

Az Index arról számolt be pénteken, hogy beszüntette működését a Sunport, tulajdonosai külföldről írtak az itthon maradt alkalmazottaknak, hogy jelentsék a csődöt, és kezdjék meg az egyezkedést a biztosítókkal. A cég Suntimes márkanéven hirdette magát, és kizárólag Törökországba szállított volna utasokat, a portál szerint a most hirtelen külföldre távozott tulajdonosok maguk is törökök.

A Sunport Travel nem tagja a MUISZ-nak - mondta az MTI-nek Molnár Judit. A szóvivő szerint az első mintegy harminc személyes csoport vasárnap indult volna. A szezon egészében 400-450 utast érinthet az utazási iroda csődje, akiknek a kártérítését a kalkulációk alapján bőven fedezni fogja a Sunport biztosítéka. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MEKH) honlapján közzétett adatok szerint a Sunport Travel biztosítója az Uniqa Biztosító Zrt., a biztosíték összege csaknem 28 millió forint.

Molnár Judit elmondta: a cég nem tartozott a nagy utazásszervezők közé. Hozzátette, a nagyok jobb szezonra számítanak a tavalyinál, a tavaszi előfoglalások 13-30 százalékos növekedéséről számoltak be. Ebben szerinte szerepet játszhatott az is, hogy az utazási irodák már tavaly is óvatosan foglaltak, ami miatt az utasoknak több esetben azzal kellett szembesülniük, hogy a kiválasztott útra már nincs szabad hely. Valószínűleg ezért is éltek idén többen az előfoglalási kedvezményekkel. Az újabb nagy előfoglalási hullámra az iskolaév befejezése után számítanak az irodák - mondta a MUISZ szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.