Itt a viharszezon, özönlenek a kárbejelentések

Az Aegon Magyarországhoz ma délig körülbelül 200 meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 16 millió forintot. Hasonló a helyzet az Allianz Hungáriánál, ahol több mint 300 kárbejelentés érkezett több mint 20 millió forintról. És a viharszezon még csak most kezdődik: szerdán orkán erejű szél érkezik a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

Az Allianz statisztikái szerint 2008 és 2013 között havonta átlagosan 1500, összesen csaknem 115  ezer viharral kapcsolatos kárbejelentés érkezett az Allianz Hungária Zrt.-hez. 2013-ban több mint 15 ezer viharral kapcsolatos kárbejelentést regisztrált a biztosító. Magyarország egész területére jellemző, hogy egyre gyakoribbak a hirtelen lecsapó, nagyerejű viharok, amelyek sokszor járnak jégesővel és villámcsapásokkal.

A hétvégi nagy erejű szél és a heves zivatarok, felhőszakadások után a legtöbb kárt a fővárosból és Pest megyéből jelentették. Bács-Kiskun és Borsod megye mellett sok bejelentés érkezett Fejér és Vas megyéből is, de országszerte okozott károkat a nagy erejű szél és a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék.

A bejelentések intenzitása alapján az Aegon biztosító szakemberei szerint katasztrófa jellegű károk nem következtek be. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban arra figyelmeztet, hogy szerdán ciklon csap le Magyarországra, viharos széllel és kiadós esővel. Ekkortól akár 110 km/h erősségű szél is várható - figyelmeztet a biztosító.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.