Itt a 300 forint alatti gázolajár

Tovább, ezúttal 5 forinttal csökken a gázolajár, ami öt és egynegyed éves mélypont. A dízelesek aranyvasárnap már kifoghatnak olyan kutat, ahol 300-nál is kevesebbet kérnek a termék literjéért.

Péntektől további 5 forinttal csökken a gázolajár - tudtuk meg. Ez számításunk szerint átlag 316 forintos literenkénti tarifát eredményez. A termék ma 8 forinttal lett olcsóbb; csak decemberben az ár 26 forinttal, közel tíz százalékkal került lejjebb.

Adataink arról tanúskodnak, hogy utoljára 2010 augusztusában, öt és egynegyed éve volt ennél olcsóbb a dízel. A hazai kutak áradatait monitorozó holtankoljak.hu oldala szerint az általuk vizsgált legolcsóbb hazai kút jelenleg 301 forint 90 fillért kér egy liter gázolajért. (Az átlagárhoz képest fel és le is területenként jelentős eltérések tapasztalhatók.) További 5 forintos árcsökkentés után tehát minden bizonnyal lesz már olyan hazai töltőállomás, ahol le kell cserélni a totemoszlop első 3-as számjegyét 2-esre. Az oldal regisztráció után elérhető adatai szerint a főváros 50 kilométeres körzetében a legolcsóbb kút jelenleg a diósdi Lukoil, de egy 5 forintos árcsökkentéssel becsúszhat a 300 alá a zuglói, Gvadányi úti Avia, a Rákospalotai határúton lévő magánkút és a diósdi Mol-egység is.

A benzinár ezúttal nem változik: a terméket számításunk szerint átlag 328 forintért mérik. A tarifa az elmúlt két hét során 12 forinttal került lejjebb, de a benzin ennél már idén is volt olcsóbb.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.