Ismét túllőtt a célon a Citigroup

A Citigroup a vártnál nagyobb profitot ért el az idei harmadik negyedévben, részben amiatt, hogy csökkent a bedőléssel fenyegető hitelek fedezésére tartalékolt tőke. A Citigroup ezzel már a harmadik egymást követő negyedévet zárta profittal.

A harmadik legnagyobb amerikai bank adózott eredménye 2,17 milliárd dollár, részvényenként 7 cent lett az egy évvel korábbi 3,2 milliárd dollár, részvényenként 27 cent veszteség után.A szakértők kisebb, 6 cent részvényarányos eredményre számítottak.A bank bevétele 10 százalékkal 20,74 milliárd dollárra csökkent. A szakértők valamivel nagyobb, 21 milliárd dolláros bevételt vártak.

A cég árfolyama a New York-i értéktőzsde hétfői nyitása előtti elektronikus kereskedésben 1,8 százalékos emelkedéssel 4,02 dolláron állt. A Citigroup a pénzügyi válságot és a recessziót leginkább megszenvedő amerikai nagybankok közé tartozik, a július-szeptember közti időszak viszont már sorban az ötödik negyedév volt, amelynek során csökkentek a bedőlt hitelek miatti veszteségei; most 5,92 milliárd dollár volt ez a tétel. Ez alacsonyabb az egy évvel korábbi 9,1 milliárd dollárnál, és kisebb az idei második negyedévi 6,67 milliárd dollárnál is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.