Ismét tarolnak Ferihegyen a hiénák

A Budapest Airport jobb híján szórólapokon tájékoztatja az utasokat a kigyúrt, kopasz szabadúszó taxisokról.

Hiába próbálták szabályozással korlátozni a taxisok versenyét a reptéren, mégis visszatértek a szabadúszó taxisok - írja az index.hu.  A portálnak Budapest Airport is elismerte, hogy a cég a jelenlegi szabályozás mellett nem tudja szerződött partnerének, a Főtaxinak garantálni, hogy csak ő szállíthatja az érkező utasokat.

 Az index olvasói forrásai szerint a megérkező utasok gyakran nem tudnak beszállni a megrendelt taxiba, mivel a kijelölt helyeket nem éppen bizalomgerjesztő, kigyúrt taxisok foglalják el. Többen nyakukban egy stopper órával 10 percen keresztül állnak a kijelölt helyen, azután ugyanis a beléptető rendszer már fizetőssé válik.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az Indexnek elmondta: a cég is felfigyelt arra, hogy körülbelül 60-80 „kevéssé bizalomgerjesztő külsejű figura” taxizik a reptéren.

A jelenlegi szabályozás szerint ugyan csak a Budapest Airport előzetes és írásos hozzájárulásával lehet bármilyen kereskedelmi vagy marketing tevékenységet végezni a repülőtér területén, ám a cégnek nincs kényszerítő eszköze a szabály érvényre juttatásához.

A Budapest Airport az érkezési oldalon szórólapokkal és plakátokkal hívja fel az utasok figyelmét az illegális taxisokra. A szabadúszó taxisok a Főtaxinak és a Budapest Airportnak is bevételkiesést jelentenek, de Hardy szerint vesztes az egész ország is egyben: „az ország megítélésnek és az idegenforgalomnak árt, hogy kigyúrt, kopasz alakok fogadják az először Budapestre érkező külföldieket.”


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.