Ismét 300 forint egy euró

A kedvezőtlen tőzsdei fejlemények hatására a feltörekvő piacokon csökkent a kockázatvállalási kedv, így kora délután ismét 300 fölé emelkedett a forint/euró jegyzése.

Reggel még kedvező hangulat uralkodott a bankközi devizapiacon, kora délutánra azonban változott a kép. Ennek következményeként a forint/euró jegyzése ismét a 300-as szint fölé ugrott, sőt volt, hogy 302 forintot kellett adni egy euróért, miközben a korai órákban még 295 forint volt a jellemző ár.

A forint azonban nincs egyedül. A lengyel zloty, a cseh korona, vagy a török líra is gyengül, mint ahogy az összes többi feltörekvő ország devizája - mondta a nol.hu-nak Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője. A reggeli órákhoz képest jött változás elsősorban annak a következménye, hogy a vezető európai tőzsdék gyengén szerepelnek, 1,5 százalék csökkenést mutatnak kedden. Ennek hatására a kockázatvállalási kedv azonnal csökkent, s ez gyengítette a forint jegyzését is.

Tudomásul kell venni, hogy ennyire törékeny a helyzet, egy kedvezőtlen hír szinte azonnal eltolja az árfolyamot. Az elemző azonban hozzátette: különösebb jelentőssége nincs, hogy most átléptük a 300-as határt, a kurzus ezen a szinteken ingadozik, s egyelőre nem látszik, hogy ebben változás lenne.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.