Ismét felügyeleti biztosok "indultak útnak" az MNB döntésére

A Magyar Nemzeti Bank mától felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez. A pénzügyi vállalkozásoknál hitelt felvett vagy faktorálási ügyletben részt vevő ügyfeleknek változatlanul teljesíteniük kell törlesztéseiket.

Az utóbbi hetekben volt más hasonlóra példa, hiszen november 4-én az MNB felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-hez is, és korlátozásokat léptetett életbe a hitelintézetnél.

A felügyeleti biztosok ma átvették a pénzügyi vállalkozások irányítását azok igazgatóságaitól, s gondoskodnak a megfelelő működésről. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált biztosok kirendelése visszavonásig, de legfeljebb egy évre marad érvényben. Határozataiban az MNB egyéb korlátozó intézkedéseket nem hozott a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-vel, illetve a Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-vel szemben.

A pénzügyi vállalkozásoknál hitelt felvett vagy faktorálási ügyletben részt vevő ügyfeleknek a szerződésesekben vagy az azt kiegészítő általános szerződési feltételekben meghatározott módon változatlanul teljesíteniük kell törlesztési kötelezettségüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.