Ismét fejleszt a Videoton

Több mint 12 milliárd forint értékű komplex termelés-fejlesztési program első szakaszát zárták le kedden a Videoton vállalatcsoport székesfehérvári telephelyén.
A Videoton vállalatcsoport az elmúlt négy évben több mint 12,3 milliárd forint értékű beruházást valósított meg, melyből 4,7 milliárd a Videoton Autotechnika Kft.-t érintette, míg 2,9 milliárd a Videoton EAS Kft.-t - mondta Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató kiemelte, a 2000-es években még termelésük nagy részét a számítástechnikai és szórakoztató elektronikai termékek alkották, mára az autóipar és az ipari alkalmazások a cég két fő területe, melyekre hosszú távon is számítanak.
Lakatos Péter, a társaság társ-vezérigazgatója a komplexitásról szólva hangsúlyozta, míg a 90-es években a bérmunka volt a fő terület, 1998-tól a szerződéses gyártás vette át a főszerepet, ma pedig emellett beszállítóként és kompetencia központként is funkcionálnak. "A Videoton önálló piaci szereplőként magyar tulajdonban és vezetéssel hazai tudásbázison alapuló cég" - tette hozzá a vezérigazgató.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármestere megjegyezte, szintén kedden indult el a városban az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, amely azt a célt tűzi ki, hogy a képzett munkaerőhiányt tudják enyhíteni megőrizve Székesfehérvár versenyképességét.

A Videoton vállalatcsoport a 2008-2009-es válság óta minden egyes évben rekord árbevételt ért el. A 2013-as konszolidált adatok szerint nettó árbevétele 113,5 milliárd forint lett, ami 16 százalékkal haladja meg a 2012-es és 50 százalékkal a 2009-es árbevételt. Eközben 2009-hez képest több mint 800 fővel növelték cégeikben a foglalkoztatottak létszámát, amely ma eléri az 5320-at. A csoport összesen 8500 dolgozót alkalmaz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.