Irigyelhető az LG elmúlt negyedéve is

Megugrott a dél-koreai LG Electronics profitja a harmadik negyedévben, mert erősen nőtt az LCD-televíziók, és a mobilkészülékek eladása.

Az év végi ünnepek közeledtével ráadásul forgalomnövekedést vár a csoport, a jövedelmezőséget azonban a továbbiakban várhatóan rontani fogja az árverseny, illetve a marketing, valamint a kutatás-fejlesztési kiadások növekedése. A társaság adózott eredménye 807,2 milliárd won (685 millió dollár) volt a szeptemberrel végződött harmadik negyedévben az egy évvel korábbi, akkoriban negatív árfolyamhatások miatt jóval gyengébb 24,9 milliárd wont követően.Elemzők 712 milliárd wont vártak.

A globális eladásokból származó bevétel 13,90 ezer milliárd wonra emelkedett 12,01 ezer milliárdról, az üzemi eredmény 850,2 milliárd wonra nőtt 570,5 milliárdról. A lapos képernyős televíziók piacán a Sonyval a második helyért küzdő LG - az első helyen a Samsung áll - rekord számú, 4,01 millió LCD-kijelzős televíziót adott el a harmadik negyedévben. Mobilkészülékekből ugyancsak rekord mennyiséget, 31,6 milliót értékesített.

A mobilpiacon a világelső Nokia után az LG a Samsung Electronics céggel vetekszik a második helyért.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.