Irgalmatlan állami pénzeket kap Csányi vágóhídja

1,3 milliárd forint állami támogatást ad a kormány a Csányi Sándor OTP-elnök vezérigazgatóhoz köthető, mohácsi gigavágóhíd második ütemének megvalósításához - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.. Az első ütememet mintegy 1,4 milliárddal támogatták. A teljes beruházás várhatóan 20-21 milliárd forintba kerül majd, és a próbavágások szeptember végétől kezdődnek meg.

Az MCS Vágóhíd Zrt. Nagy György nagybefektető érdekeltségébe tartozik, de az egész beruházás Csányi Sándorhoz köthető. Az MCS korábban együttműködési megállapodást között a Pick Szeged Zrt.-vel, amely a Bonafarm, illetve Csányi Sándor tulajdonában van.

Szijjártó szerint a beruházással Közép-Európa legmodernebb sertésvágó, csontozó, daraboló és húscsomagoló üzeme jön létre. Olyan vágóhíd épül fel, amely évente 1 millió sertés vágását, csontozását, darabolását teszi lehetővé. Mivel azonban a legkorszerűbb csomagolási technológiai is rendelkezésre áll az üzemben, ezért a sertéshús bel- és külföldi értékesítésének lehetősége is jelentősen javul - mondta a miniszter.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.