Irányítás a Közgépnél.: új vezetők a Zsolnay Porcelánmanufaktúránál

Beültette embereit a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezetésébe a Közgép. A társaság új tulajdonosi struktúrájának megfelelő igazgatósági és felügyelő bizottsági tagokat a közgyűlés választotta meg.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra igazgatóságának elnöke Németh Miklós, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. vezérigazgatója lett. A Közgép a Manufaktúra-Befektető Kft.-n keresztül május végén szerezte meg a porcelángyár 49 százalékos részvényhányadát illetve a menedzsmentjogokat biztosító szavazatelsőbbségi részvényeket. A Zsolnay vezetését pedig most alakították át a tulajdonosi struktúra változásának megfelelően. A cég menedzsmentje nem változik, a vezérigazgató továbbra is Péterné Marosy Katalin marad.

A Közgép lapunkhoz eljutatott közleménye szerint a porcelánmanufaktúra közgyűlésén a részvényesek egyhangú döntésével az igazgatóságba három új tagot választottak: Németh Miklóst, Zsigri Ferencet és Mihácsi Jánost. A felügyelő bizottság új tagja Bachmann Bálint lett.

A testületek tagjainak harmadát továbbra is a Pécs Holding adja, az új tisztségviselők mandátuma a régi tagok megbízásához igazodva 2015. szeptember 1-ig tart. Az igazgatóság és a felügyelő bizottság továbbra is javadalmazás nélkül látja el feladatait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.