Iráni partnere lehet a Sólyomnak

Irán legnagyobb magán-légitársasága, a Mahan Air számára kitörési lehetőség lenne a magyar céggel kötött frigy. A Sólyom vezetése nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt.

Irán legjelentősebb magán-légitársasága lehet a Sólyom Hungarian Airways egyik partnere - írta meg a Napi Gazdaság. A lap szerint az évi 5 millió utast szállító Mahan Air az európai úthálózatának bővítése érdekében szerződne a magyar féllel. A Napi szerint a Mahan Air vezetői több alkalommal is tárgyaltak Budapesten.

Vágó József, a Sólyom vezetője a Napi.hu-nak megerősítette: az első charterjáratuk szeptember közepén startol, és erre a jegyeket már értékesítették. Ugyanakkor a cégvezető szerint nincs napirenden teheráni járat indítása - kommentálta az iráni céggel folyó tárgyalásokról szóló piaci pletykákat.

Nem zárkózunk el a tárgyalásoktól, de a teheráni járat beindítása most nincs napirenden - így kommentálta Vágó József azt a közlekedési szakmában terjedő hírt, miszerint egy iráni légitársaság lesz a Sólyom egyik meghatározó partnere. A Mahan Air vezetői - erről a cégről szólnak ugyanis a pletykák - értesüléseink szerint több alkalommal tárgyaltak Budapesten, és találkoztak a Sólyom első emberével is.

A Mahan számára ideális partner lenne a magyar légi fuvarozó. Az iráni légitársaság ugyanis komoly távol-keleti hálózattal rendelkezik, ám az európai továbbrepüléshez mindössze egy düsseldorfi járata van, így egy magyar légitársaság az irániak számára a kitörési lehetőség lenne.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.