iPhone a Vodafone-nál is!

A Vodafone Magyarországon is forgalmazza az iPhone4 készüléket, az időpontot még nem lehet tudni. A piros szolgáltatónak nagyot kell dobnia, ha labdába akar rúgni a hazai piacon.

A Vodafone ma megerősítette a korábbi piaci pletykákat, melyek az iPhone4 honi értékesítéséről szóltak. A mobilszolgáltató ezeket a felvetéseket a korábbiakban sosem kommentálta. A pletykák alapja az volt, hogy a cég már korábban bevezette a microSIM kártyákat, amelyek néhány kínai e-könyv olvasótól eltekintve csak az iPAD és iPhone4 készülékekben használatosak.

A cég a kis SIM-ek bevezetését anno a szürkeimportos Apple termékekkel és az ügyfelek igényével indokolta. A másik alapja a szóbeszédnek az volt, hogy kész tényként kezelték a piacon: a Deutsche Telekom és az Apple hazánkra is érvényes exkluzív szerződése október végén lejár. Mivel a Vodafone más országokban forgalmazta az Apple telefonjait, a következtetés logikus volt.

Az egyelőre még nem kiszivárgott időpontban nemcsak itthon, hanem Németországban és Hollandiában is megindul a forgalmazás. Mindkét országban eddig a T-Mobile volt az exkluzív értékesítő, tehát az előbbi gondolatmenetből a második verzió vélhetően helytálló.

A Vodafone-nak ugyanakkor nagyot kell dobnia a magyar és az itthoninál lényegesen nagyobb holland és német piacokon, ha két évvel az iPhone európai premierje után versenybe szállva, komoly játékossá kíván válni. Vagyis árban, esetleg az elérhető alkalmazásokban jobb ajánlatot kell adnia az ügyfeleknek. Azaz, az okostelefon-piacon éleződik a versenyhelyzet, ami jó az ügyféleknek is. Ezentúl egy presztízs-telefont már nem csak egy szolgáltatótól vásárolhatnak meg. A Vodafone egyébként, ha október 21-ig elkezdi az iPhone forgalmazását, a magyar piacon egyedüliként az okostelefonok teljes skáláját lefedheti.  Akkortól ugyanis, egy rövid ideig egyedüliként, már a Windows Phone 7 operációs rendszerrel működő LG Optimus7-et is árulják majd.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.