Internetkávézókba költöznek irodáikból a menedzserek

Isztambulban egyre több cég munkatársai dolgoznak az irodaházak helyett internetkávézókban, megspórolva ezzel például a tetemes bérleti díjat a vállalkozásnak.

A török fővárosban nyertesei is vannak a gazdasági válságnak: az internetet is kínáló kávézók. A gazdasági nehézségek közepette a vállakozások költségeik megnyírbálására kényszerülnek. Ennek egyik klasszikus módja az irodahelyiségek méretének csökkentése, vagy olcsóbb székhely választása. Több leleményes kis- és középvállakozó ennél is tovább ment: felmondták cégük isztambuli irodabérletét, és egyszerűen áthelyezték üzleti tevékenységüket egy internetcaféba - számolt be a Hürriyet Daily News című angol nyevű lap.

A takarékos menedzserek százával dolgoznak laptopjaikkal ezekben a kávézókban, ahol nincs egyéb költségük, mint az elfogyasztott kávé és szendvics, de megspórolják az akár 4000-5000 lírás (500-650 ezer forint) irodabérletet és minden más járulékos rezsiköltséget.

A kávézók kifejezetten örülnek az új trendnek, és alkalmazkodnak is az igényekhez. Egyes üzletvezetők például jelentős, 15 százalékos forgalomnövekedésről számolnak be, és hogy még több új típusú vendéget csalogassanak be magukhoz, többen korszerűsítették kábelmentes internetszolgáltatásukat. Mások nagyobb, üzleti találkozókra alkalmasabb asztalokat szereztek be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.