Ingyenes munkajogi tanácsokat adó hálózat az észak-alföldi régióban

A február elejétől indult Jogpont Hálózat keretében az Észak-Alföldön dolgozó munkavállalók és az ott tevékenykedő munkaadók 18 település húsz helyén kaphatnak a munka világában keletkezett vitás kérdések megoldásához ingyenes jogi tanácsokat - jelentette be Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke pénteken, Szolnokon tartott sajtótájékoztatón.

Az Észak-Alföldi Jogpont Hálózatban tapasztalt jogászok, szakértők várják a rászorulókat, hogy meghallgassák munkajogi,  társadalombiztosítási, társasági és cégjogi problémáikat, és  felvilágosítsák őket a lehetséges jogi lépésekről - tette hozzá az  IPOSZ elnöke.

Észak-Alföld az ország második legnagyobb és legnépesebb  régiója, ahol a foglalkoztatási gondok közismertek, ezért létkérdés  a gyors és megbízható információáramlás - tette hozzá Szűcs György.

A jogpontokat a munkáltatók és már működő munkaadók mellett  felkereshetik a leendő foglalkoztatók, vállalkozók, köztük a  fiatalok, a pályakezdők és a hátrányos helyzetű emberek.

A régióban Hajdú-Bihar megyében hat, Jász-Nagykun-Szolnok és  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hét-hét jogpontot hoztak létre, a  hálózat projekt-gazdája az IPOSZ.

Szűcs György beszélt arról is, hogy az országban 141 ponton  lehet ingyenes jogi segítséget kérni a Jogpont Hálózat keretében. A  hálózat egy konzorciumban működik, amelynek tagjai a Magyar  Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, az  Ipartestületek Országos Szövetsége, az Általános Fogyasztási  Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége,  valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti  Szövetsége.

Megvalósítására európai uniós anyagi forrásból az Új  Magyarország Fejlesztési Terv keretében az Európai Szociális Alap  társfinanszírozásában, a Társadalmi Párbeszéd Központ  együttműködésével került sor, működtetése 2010 végéig finanszírozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.