Indul a Wizz Air budapest-kijevi járata

December 14-én indul a Wizz Air budapest–kijevi járata. Korábban ez az útvonal is az azóta tönkrement Malévé volt.

A Wizz Air megkapta a magyar és ukrán hatóságok hivatalos jóváhagyását a Budapest és a kijevi Zsuljani repülőtér közti útvonal üzemeltetésére - közölte a diszkont-légitársaság szerdán az MTI-vel.

A szolgáltatás az eredetileg tervezett időpontban, 2012. december 14-én indul el heti három járattal. 2013. március 31-től a járatok sűrűsödnek, a repülési napok kibővülnek a vasárnappal.

A nagy keresletre való tekintettel a Wizz Air az ünnepek alatt, a decemberi és januári csúcsidőszakban is sűríti járatait.

A légitársaság október végén jelentette be, hogy repülési jogot nyert Budapestről Moszkvába, valamint a törökországi Antalyába és Isztambulba, szeptemberben pedig közölte, hogy Kijev mellett Tel-Avivra is megszerezte a repülési jogot a Malév év eleji leállását követően.

A Wizz Air, Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont-légitársasága 39 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 250 útvonalon, 82 desztinációval, 29 országba. A társaság 2012-ben több mint 12 millió utassal számol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.