Indul a Quaestor-kártalanítási roham

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja 2015. május 6. óta fogadja be a Quaestor kötvényen alapuló befektetői követeléseket. Az elmúlt néhány napban jelentős mennyiségű dokumentum érkezett az alaphoz, ám azok rendszerint hiányosak voltak. Sokan a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja részére küldte be azt az igénybejelentését. Ehelyett a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójának, vagyis a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-nek kell a bejelentést eljuttatni. Ezt azért fontos tudni, mert a rossz helyre érekző bejelentésekkel nem foglalkoznak, ezek a jelzések elvesznek, a befektető pedig nem kap semmit.


A Quaestor kötvényesek az alábbi két, egymástól teljesen elkülönülő eljárásban nyújthatnak be igényeket, mindkét eljárásban az arra rendszeresített formanyomtatvány felhasználásával: a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja által folytatott kárrendezési eljárás során a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja részére a Beva honlapjáról letölthető és a kijelölt 26 kormányablaknál elérhető, a „KÉRELEM a Quaestor kötvények kibocsátásából és értékesítéséből eredő követelések alapján" elnevezésű nyomtatvány felhasználásával jelenthetik be igényeiket. Az igények beküldése történhet a kormányablakokon keresztül, vagy a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának címezve postai úton. Ezen a nyomtatványon kizárólag a Quaestor kötvényeken alapuló igény jelenthető be, a beadásra nyitva álló határidő pedig 2015. június 5. Az így benyújtott kérelem alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja legfeljebb 30 millió forint összeghatárig állapíthat meg kifizetést.

Teljsen más kategória a Quaestor Értékpapír Zrt. ellen folyamatban lévő felszámolási eljárás - itt nem kötvényeket, hanem minden más befektetést, ami az értékpapírszámlán volt, lehet követelni. A felszámolási eljárásban a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójához, azaz a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-hez kell a hitelezői igényt bejelenteni a felszámoló honlapján (www.psfn.hu) megtalálható nyomtatvány felhasználásával. A hitelezői igény benyújtásának határideje: 2015. június 1.

A fenti igénybejelentések csak az adott eljárásban érvényesek, az egyik helyre beadott kérelem nem helyettesíti a másik eljárásban történő bejelentést. Azokat a befektetőket, akik nem a fentieknek megfelelően adták be igényüket, újra be kell adják azt, immáron a megfelelő címre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.