Indul a gasztro-Uber

Heteken belül kockázati tőkebefektetői támogatást is kap az a ma startoló magyar kezdeményezés, amely az Uber taxik működési mintájára az otthon főzőket és a közelben járó éhes embereket köti majd össze. A Yummber hamarosan Bangkokban és Buenos Airesben is működni kezd – írja a Világgazdaság mai száma.

Azok, akik szakácsként regisztrálnak a Yummberbe, a menüt – ez akár két adag töltött káposzta is lehet, ami a vasárnapi ebédből megmaradt – az általuk megszabott áron legkésőbb az aktuális napon tölthetik fel a rendszerbe. Aztán csak várniuk kell, hogy akad-e jelentkező a főztjükre a szintén általuk megszabott étkezési sávban.

A Yummber jelzi, hogy mikor, hány fő érkezne, és a szakács ekkor még mindig dönthet úgy: az illető(ke)t profiljuk vagy értékelési pontszámuk alapján inkább mégsem engedi be a lakásába. Az ő kiléte és lakhelye csak akkor derül ki, ha elfogadta a vendégek jelentkezését. Az érkezők aktuális tartózkodási helye is nyomon követhető.

Az ételért járó fizetséget közvetlenül fogyasztás után a vendég által megadott bankkártyáról vonja le a rendszer. A vendéglátók keresetüket hetente, a következő csütörtökön kapják meg az összesített elszámolással együtt.

Nem vagyok vállalkozó, show-nak tekintem a Yummbert. A piac dönti majd el, szüksége van-e erre a szolgáltatásra – mondta a Világgazdaságnak Kalmár Péter, a projekt egyik ötletgazdája. Mindenesetre heteken belül szerződünk egy magyar kockázatitőke-befektetési alappal, amely fantáziát lát az ötletünkben, ezért pénzzel is mögénk áll – tette hozzá Kalmár. 

A Yummber 15 százalékos jutalékkal dolgozik, a jó értékelést kapó szakácsok kevesebbet fizetnek majd. Az árszabás azonban teljesen szabad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.