Indiaiakhoz kerülhet a Volvo

Szabadulna a Ford Motor a szintén eladási problémákkal küzdő Volvótól, és a jövőben csak saját márkájára koncentrálna. A lehetséges vevő az indiai Tata-csoport, amely korábban a Jaguárt és a Land Rovert is megszerezte.

Az amerikai autógyár hétfői közleménye szerint a svéd autógyár stratégiai átvilágítása néhány hónapot fog igénybe  venni. Konkrét terveket egyelőre nem ismertetett az amerikai vállalatcsoport.

A Ford vezérigazgatója, Alan Mulally közleményében azt emelte  ki, hogy a vállalatot és az egész ágazatot sújtó nehézségek  közepette áttekintik a lehetséges opciókat a Volvóval kapcsolatban.  A Ford az új stratégia jegyében
csak a saját márkájára kíván  összpontosítani.

Nem először kerül szóba a Volvo eladása, de a Ford vezetői  eddig mindig cáfolták, hogy megválnának az 1999-ban 6,45 milliárd dollárért megvásárolt már.

A Fordhoz hasonlóan a Volvo is értékesítési problémákkal  küszködik. Elemzők a lehetséges vevők egyikének az indiai Tata csoportot  tartják. A Tata márciusban vette meg a Jaguárt és Land Rovert a Fordtól 1,7 milliárd dollárért.

Az új Volvo XC60 a genfi autószalonon
Az új Volvo XC60 a genfi autószalonon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.