Indiai Suzuki: túl a tízmilliomodik autón

A piacvezető Maruti Suzuki India Ltd. tizenkilenc év alatt érte el a bűvös értékesítési számot Indiában.

Az ünnepi darab, egy vörös Swift Vxi a Maruti Suzuki a Manesar-i gyárban készült A japán-indiai társaság korszerű telepe Coimbatore városa mellett van. A vállalat 1983. decemberében gyártotta le első autóját, és Indiában 2006. februárjára érte el az ötmilliós eladási számot. Míg két évtizeden keresztül a Maruti 800 és az Omni volt az eladások motorja, az utóbbi hét évben az Alto vált a legkeresettebb autóvá Indiában, de az elmúlt években már a WagonR és a Swift sikere is hozzájárult a tízmilliós darabszám eléréséhez.

A tízmilliomodik autó sorozatgyártásának alkalmából rendezett ünnepségen a Maruti Suzuki bemutatta az SX4 szedán „Jubileumi Szériáját”. Az „exkluzív fehér” SX4 ünnepi matricázást és festést kapott. Az autó belsejét új kárpitozás, krómbevonatú kilincsek és szellőzőnyílások, VTN-fóliázással díszített kartámasz, valamint „Jubileumi Széria” szőnyegek és párnák díszítik.

Shinzo Nakanishi, aki egykor az esztergomi gyárat irányította, és most a Maruti Suzuki India Ltd. vezérigazgatója a ceremónián elmondta: „Az elmúlt két évtizedben a Maruti Suzuki sikertörténete szorosan összefonódott India sikertörténetével. India folyamatosan növekszik és változik, a Maruti Suzuki pedig mindvégig képes volt ezeknek a változó igényeknek megfelelni. Arra törekszünk, hogy továbbra is az indiai autópiac éllovasai közé tartozzunk. Szeretnék köszönetet mondani munkatársainknak, kereskedőinknek, beszállítóinknak elkötelezettségükért és támogatásukért.”

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.