Immár felfüggesztették az EMFESZ engedélyét

Visszavonták az EMFESZ engedélyét, lejárt ugyanis az a kilencven nap, amely alatt a cég gázkereskedői engedélyét felfüggesztették. A fizetésképtelenné vált gázszolgáltató mintegy 300 ezer ügyféllel rendelkezett.

isszavonták az EMFESZ engedélyét, lejárt ugyanis az a január 13-ától számított kilencven nap, amely alatt a cég gázkereskedői engedélyét felfüggesztették. A Magyar Energia Hivatal döntése szerint április 13-tól nincs engedélye a gázcégnek.

Vigassy Csaba, a Magyar Energia Hivatal elnöki titkárságának vezetője az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: a 90 napos felfüggesztés alatt az előre kijelölt szolgáltatók ajánlatot küldtek a volt EMFESZ-fogyasztóknak, akik, ha ezt elfogadták, aláírták és visszaküldték, automatikusan ügyféllé váltak, de szerződést köthettek egy másik szolgáltatóval is.

Ha az ügyfél nem reagált az új szolgáltatók megkeresésére, azt ráutaló magatartásnak vették, és a kijelölt szolgáltatóval létrejött a szerződés olyan feltételek mellett, amilyeneket a szolgáltató az ajánlatában megtett. Ha az ügyfél ezzel a megoldással mégsem elégedett továbbra is válthat szolgáltatót.

Góczi István, az EMFESZ ügyvezető igazgatója a 180 percben azt hangsúlyozta: mindent megtettek azért, hogy a teljesítsék a működéshez szükséges feltételeket, ám már a határidő lejárta előtt jelezték a hatóságoknak nem tudtak elszámolni minden ügyféllel.

Az ügyvezető szerint nagy többségükkel ugyan rendezték a szerződésüket, a 300 ezer ügyfélből azonban még mindig közel 15 ezernél nem egyezett a mérőóraállás azzal, amit a különböző szolgáltatók megadtak. Akadt olyan lakás is, ahol a szolgáltató ötmillió forintos tartozást mutatott ki, ezt az EMFESZ nyilvánvalóan felül kell, hogy vizsgálja, mert valószínűleg téves a kapott adat.

A vezérigazgató elmondta, az ügyfelek mintegy 17 százalékának az EMFESZ tartozott. A gázszolgáltató kinnlevőségei egyébként meghaladják a hétmilliárd forintot, a volt ügyfelek azonban folyamatosan törlesztik az adósságukat, sokan részletfizetést kérnek, amelyet igyekeznek teljesíteni is.

Azt egyelőre nem tudni újra folyamodik-e működési engedélyért az EMFESZ, az ügyvezető igazgató még korainak tartotta a kérdést. Góczi István úgy fogalmazott, először a pontos elszámolásoknak kell megtörténnie, és csak azután gondolkodhatnak el arról, benyújtják a hatóságoknak a működési engedélyre vonatkozó dokumentumokat. Ez azonban, még két- három hónapig bizonyosan nem történik meg - tette hozzá az EMFESZ vezetője az MR1-Kossuth Rádió műsorában. (forrás: hiradó.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.