IMF:2010-re vége lehet a válságnak

Dominique Strauss-Kahn szerint jövő ilyenkorra vége a válságnak, ha a nemzeti kormányok fokozzák a bankok támogatását, és hatékonyabb, a gazdaság élénkítését célzó intézkedéseket hoznak.

Az IMF vezetője 2010 elejére várja a gazdasági válságból való kilábalást. Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója azt mondta: a nemzetközi pénzügyi rendszer még jó ideig nem lesz egészséges állapotban, ezért fokozni kell a bankok támogatását és az ezzel kapcsolatos nemzetközi együttműködést is, ezzel együtt szerinte a világgazdasági válság 2010 elejére befejeződhet.

    Rámutatott: ha elmaradnak a szükséges intézkedések, akkor a válság elhúzódhat. "2009 mindenképpen nehéz év lesz" - mondta. Strauss-Kahn szerint teljesen rendbe kell tenni a bankok könyveit, de ez nem halad elég gyorsan. Nyugtalanító, hogy amit az országok e téren elhatároznak, az jó irányban mutat, csak nem mennek eléggé messze (a végrehajtásban). Ez vonatkozik a bankokkal kapcsolatos nemzetközi együttműködésre is - tette hozzá. A France Inter rádióban Kahn azt is fejtegette, hogy szerinte a növekedés serkentését célzó intézkedések sem tekinthetők elégségesnek, nem elég jelentősek.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.