Ilyen nyárról álmodtak az easyJetnél

Az easyJet utasainak száma a társaság fennállása óta először az idén augusztusban haladta meg a hatmilliót, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 3,9 százalékos növekedés.

Az easyJet utasainak száma a társaság fennállása óta először az idén augusztusban haladta meg a hatmilliót, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 3,9 százalékos növekedés, miközben az éves utaslétszám 4,1 százalékkal emelkedett - közölte a légitársaság csütörtökön. 

Az adatok szerint augusztusban 6,1 millióan utaztak a brit légitársaság repülőgépein, míg augusztus végére az éves utaslétszám közel 60,5 millióra nőtt. A repülőgépek telítettsége 1,1 százalékponttal 92,8 százalékra emelkedett a tavaly augusztusihoz képest, ami éves szinten 0,4 százalékpontos növekedés. Az elmúlt 12 hónapban az easyJet gépei 89,2 százalékos kihasználtsággal repültek.

Az easyJet több mint 600 útvonalon közlekedik, 30 ország 130 repterét érintve. A légitársaság jelen van Európa 100 legforgalmasabb útvonalán és 50 legnagyobb repülőtérén. A légitársaságot választók 20 százaléka üzleti utas. Az easyJet 4 ország 5 városába - London, Berlin, Párizs, Genf, Bázel - kínál 6 útvonalat Budapestről.

Easyjet-gép Ferihegyen. Pörögnek a turbinák, felturbózzák a nyereséget
repülőgépek Ferihegyen repülőtér, easyJet.com
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.