Ijesztő! Nő azok aránya, akik áruhitelből vásárolnának karácsonykor

Ugyan nagy számban vannak azok, akik elektronikai eszközökre kevesebbet költenének karácsonykor, mint a korábbi években, ám elgondolkodtató, hogy nő az áruhitelből vásárlók aránya.

Az LG Electronics novemberi kutatása szerint tavalyhoz képest idén korábban kezdődött a karácsonyi vásárlási láz, de kisebb az ajándékvásárlási kedv. A megkérdezettek 47 százaléka ugyannyit, vagy kevesebbet tervez költeni elektronikai termékekre - derül ki az LG Electronics felméréséből.

A beszerezni kívánt elektronikai berendezéseket elsősorban a nagyobb szaküzletekben, hipermarketekben tervezik megvásárolni a megkérdezettek.
Tesco áruház, karácsony előtt, műszaki árucikk, áruhitel, 0% THM, nulla százalék Teljes Hiteldíj Mutató

A válaszadók átlagosan 106 ezer forintot terveznek költeni a karácsonyi időszakban elektronikus termékekre, a tavalyi 127 ezer forinthoz képest. A kategória kedvencei 2009-ben is várhatóan a mobiltelefonok, az LCD és plazma TV-k, illetve a kisebb elektronikai cikkek, számítástechnikai kiegészítők lesznek.

Az LG kutatásából viszont kiderül, hogy 2008-hoz képest duplájára, 24 százalékra nőtt azok aránya, akik a szigorúbb feltételek ellenére, valamilyen áruhitelből vagy személyi kölcsönből fogják finanszírozni az ajándékvásárlást.

Kedvező fejlemény, hogy a vásárlók tudatosan szerzik be a műszaki cikkeket, hiszen 5 vásárlóból 4 több helyen is körbenéz, mielőtt megvásárolná a kiszemelt ajándékot. A beszerezni kívánt elektronikai berendezéseket elsősorban a nagyobb szaküzletekben, hipermarketekben tervezik megvásárolni a megkérdezettek, 13 százalékuk pedig interneten keresztül.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.