Ihletet kaptak a bombával fenyegetőzők?

A holland-francia és a belga Ikea üzletekben robbant buhera-bombák hírére nálunk is kedvet kaphatott valaki a bombariadóra, így délután a budaörsi Auchanhoz vonultak ki a tűzszerészek, de vaklárma volt.

Bombariadót rendeltek el ma délután háromnegyed három körül a budaörsi Auchanban – értesült lapunk, melyet a cégnél is megerősítettek. Az egyelőre ismeretlen betelefonáló a rendőrséget értesítette, hogy bombát helyezett el az áruházban. A helyszínre haladéktalanul kiérkező tűzszerészek kiürítették az áruházat.

Időközben véget ért a vizsgálat és kiderült, hogy vaklárma volt a riasztás. Azóta a vásárlók visszatértek az áruházba.

A bombariadó ezúttal elkerülte a budaörsi Auchan közvetlen szomszédját, az Ikea-t. Gerőcs Vendel a cég szóvivője elmondta, hogy az Ikea-ban jelenleg is zavartalan a forgalom. Ugyanakkor a szóvivő leszögezte, hogy a francia, belga illetve holland áruházi robbantások hírére a cég azonnali biztonsági átvizsgálást indított. A keddre virradó éjszaka során így az áruház teljes területét alaposan átvizsgálták, illetve jelenleg is fokozott biztonsági intézkedések közepette üzemel a hazai két Ikea áruház.

Hétfőn késő este összehangolt bombatámadást követtek el három Ikea áruház ellen, így a belgiumi genfben, a franciaországi Lille-ben és a hollandiai Eindhovenben, szerencsére senki sem sérült meg.

Gentben közvetlenül a hétfő esti zárás előtt, szinte egyidőben robbant fel két, házi készítésű bomba. Egy eladónak és egy biztonsági őrnek megfájdult a füle, de a dolognak ennél nem lett súlyosabb következménye. Két barkácsbombát később távirányítással robbantottak fel a tűzszerészek.

A cégnél leszögezték, hogy sem előtte sem azóta nem kaptak olyan jelzést, fenyegetést, ami alapján elképzelésük lehetne, hogy ki állhat a bombatámadások mögött.

Magyarországszágon évente több tucat bombariadót rendelnek el jellemzően nagy áruházakkal szemben, ám bombát eddig egyetlen alkalommal sem találtak – utoljára éppen tegnapelőtt a budaörsi Tesco-nál volt hasonló riadó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.