Így csapják be a vásárlókat az import tartós tejjel

Főleg az import UHT-tejekkel csapják be a hazai vásárlókat, az ágazatban átfogó ellenőrzés indult. A Sonline.hu úgy tudja, több hazai tejfeldolgozó üzem időnként a saját laboratóriumában is elemzi a külföldről beáramló tej egy részét, s esetenként meglepő értéket tapasztalnak.

"Lesújtó a tejágazat egy hónapja tartó ellenőrzésének eddigi eredménye, amelyből megállapítható, hogy főleg a külföldi, import UHT-tejekkel csapják be a vásárlókat" – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Szommer Gábor, a kaposvári tejüzem kereskedelmi igazgatója nem csodálkozott a vizsgálat megállapításain. A belföldi tejpiac szereplői számos fórumon már jelezték a hatóságoknak, hogy bizonyos import tejeknek és tejtermékeknek nem olyan a beltartalmi értékük, mint ami a csomagoláson olvasható.

"Saját laboratóriumunkban is bevizsgáltunk több külföldi tételt. A sajtnál fehérje-, míg a tejnél a zsírtartalommal kapcsolatban tapasztaltunk hiányosságot. Szerintem Magyarországon van a legszigorúbb hatósági ellenőrzés egész Európában, így aki biztonságos terméket kíván fogyasztani, magyar terméket vásároljon" - mondta a szakember.

Szalai Károly somogyaszalói gazdálkodó szerint a termelők hiába szóltak, s kérték a hatóságok hathatós közbenjárását, mégsem történt komoly változás.

Részeletek a Sonline.hu-n >>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.