Igen a kisvállalkozások uniós támogatására

Megszavazta a kisvállalkozások támogatására tervezett intézkedéscsomagot az Európai Parlament.

Az Európai Parlament (EP) csütörtöki brüsszeli ülésén megszavazta a tervezett uniós kisvállalkozói intézkedéseket (Small Business Act, SBA), támogatásáról biztosította az Európai Beruházási Bank 30 milliárd eurós hitelcsomagját, és a tagállamoktól is azt kérte, segítsék a kis cégek hozzáférését a pénzügyi forrásokhoz.


A szocialista frakció nevében Herczog Edit, a néppártiéban pedig a francia Nicole Fontaine és a brit Giles Chichester által jegyzett előterjesztés felhívja a figyelmet arra, hogy a kis és közepes méretű cégek Európában több mint százmillió munkahelyet  biztosítanak, elősegítik a gazdasági növekedést, és az innováció fontos forrásai.

Herczog Edit a vitában azt mondta: az elmúlt öt évben sikerült megváltoztatni az unió hozzáállását az európai vállalkozásokkal kapcsolatban. Ez az új megközelítés az "először gondolkodj kicsiben" elv, amelyet az SBA is tartalmaz. A képviselőnő szerint sajnálatos, hogy a tagállami kormányokat képviselő Tanács nem tette kötelezővé az SBA intézkedéseit. Hozzátette azonban: bízik abban, hogy a jövő heti EU-csúcson ez megtörténik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.