Igent mondott a ház Orbánnak: tavasztól ön nem vásárol vasárnaponként

Megszavazta a vasárnapi zárva tartást az Országgyűlés. A kereszténydemokraták ötletét Orbán Viktor vitte keresztül a kormánypárti frakción. A kormánypártból ketten tartózkodtak a szavazástól. 

Az Országgyűlés 119 igen, 40 nem és 25 tartózkodás mellett elfogadta az üzletek vasárnapi bezárásáról szóló kereszténydemokrata törvényjavaslatot. Eszerint jövő év márciusától néhány kivételtől – pékség, tejbolt, repülőtéri, pályaudvari  kis üzletek, illetve családi üzemeltetésű kisboltok – eltekintve vasárnaponként nem nyithatnak ki a boltok Magyarországon.

Emellett tavasztól hét közben is megszűnnek a nonstop üzletek.

A Jobbik, illetve két kormánypárti képviselő tartózkodott a szavazástól. Az egyik Bencsik János képviselő, a másik Kovács Sándor Szabolcs Szatmár-Bereg megyei képviselő.

Mint arról korábban írtunk: a frakcióban Kósa Lajos, Balla György is kikelt a vasárnapi bezárás ötlete ellen, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a HírTV-ben egyenesen úgy fogalmazott, hogy "nem bölcs gondolat" a bezárás.

Számos forrásból úgy tudjuk, hogy a kérdést személyesen Orbán Viktor döntötte el, aki a vasárnapi munkavégzés általános tilalmában véli megtalálni a legújabb, "rezsicsökkentéshez" hasonló kommunikációs csodafegyvert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.