Húzós bírságok sorát osztotta ki a jegybank

A Tresor Market Corporation engedély nélkül portfóliókezelést, a TM Solutions Ltd., a Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. pedig bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végzett – állapította meg az Magyar Nemzeti Bank. A jegybank eltiltotta a társaságokat a jogosulatlan tevékenység végzésétől, s összesen 325 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte őket.
Az MNB piacfelügyeleti eljárása nyomán megállapította, hogy a Seychelle Köztársaságban bejegyzett Tresor Market Corporation Magyarországon rendszeres gazdasági tevékenysége keretében, pénzügyi eszközre vonatkozóan befektetési szolgáltatásnak minősülő portfóliókezelést végzett. A Tresor Market Corporation azonban nem rendelkezik e tevékenység végzésére vonatkozó engedéllyel itthon.

A jegybank piacfelügyeleti eljárása azt is feltárta, hogy a szintén a Seychelle-n bejegyzett TM Solutions Ltd., illetve a 1063 Budapest, Szinyei Merse utca 10. szám alatti székhelyű Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. függő ügynöki (meghatalmazotti) tevékenységet végzett a Tresor Market Corporation-nak. E társaságok szintén jogosulatlanul, bejelentés hiányában közvetítettek befektetési szolgáltatási tevékenységet.

Az MNB ma közzétett határozatában azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a Tresor Market Corporation engedély nélkül befektetési szolgáltatási – így különösen portfóliókezelésre irányuló - tevékenységet végezzen. Az engedély nélkül végzett befektetési szolgáltatási tevékenység miatt emellett 290 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte a társaságot.

A jegybank szintén megtiltotta a TM Solutions Ltd., a Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. számára a bejelentés hiányában függő ügynöki (meghatalmazotti) tevékenység végzését. A történtek miatt a TM Solutions Ltd.-re 30 millió, a Tresor Market Agent Kft.-re 1,5 millió, a Tresor-M Agent Kft.-re pedig 3,9 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.