Hűtlen kezelés a Hunguest szállodák ügyében?

Négymilliárdos kár érte az államot azzal, hogy a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels megvehetett több szállodát a Magyar Nemzeti Üdültetési alapítványtól - állítja a KEHI feljelentése, melynek alapján ügyészségi nyomozás indult.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kilenc szállodájának, köztük több balatoni hotelnek a 2004-es eladása miatt - tudta meg a Magyar Televízió (MTV) Híradója.

A szombati műsorban emlékeztettek: az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tett feljelentést, miután vizsgálta az alapítvány gazdálkodását. A Kehi szerint a szállodákat áron alul engedték át a többségében magántulajdonban lévő Hunguest Hotels Zrt.-nek, az pedig a megszerzett üzletrészeket több esetben rövid időn belül csaknem 80 százalékos haszonnal értékesítette tovább.

A feljelentés szerint az ingatlaneladások miatt legalább négymilliárd forint kár érte a magyar államot. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak azt mondta: "a Fővárosi Főügyészség a feljelentés alapján különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja". (mti.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.