Huszonkétmilliós bírságot kapott az FHB

A MNB szerint előfordult, hogy a bank nem megfelelően tájékoztatta a magán- és céges ügyfeleit, és megsértette a jegybank több pénzforgalmi előírását.

Huszonkétmillió forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az FHB Kereskedelmi Bank Zrt-t, illetve arra kötelezte a pénzintézetet, hogy március 15-ig szüntesse meg az MNB által feltárt pénzforgalmi szabálysértéseket.

Az MNB határozatában megállapította, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra, a keretszerződés tartalmára, a fizetési műveletek teljesítését követő utólagos tájékoztatásra és a fizetési művelet összegének visszatérítésére vonatkozó előírásait a fogyasztó és mikrovállalkozás ügyfelei körében.De ugyanígy megsértette az FHB a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet szabályai közül a haladéktalan jóváírásra, a hitelintézeten belüli fizetésekre, valamint az értéknap használatára vonatkozó rendelkezéseket.

Az MNB kötelezte a hitelintézetet, hogy a pénzforgalmi törvényben és az MNB rendeletben foglaltaknak való megfelelés érdekében legkésőbb 2016. január 31-ig tegye meg a szükséges intézkedéseket, és azt követően folyamatosan biztosítsa a pénzforgalmi jogszabályok betartását. Az MNB azt is előírta, hogy a hitelintézet legkésőbb 2016. március 15-ig adatok és dokumentumok küldésével igazolja a szabálysértések megszüntetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.